home                                                                                                                                                                                                                                                 
www.bedopmaat.nl

Bedden en Matrassen in lke gewenste maat
Korvelseweg 213, 5025JE Tilburg, 013-5437208
dinsdag-zaterdag open van 10.00-17.00 uur
 

Uitleg matrassen
 


Matrassen zijn er in vele soorten en kwaliteiten. Een bepaalde aanduiding zegt wel iets, maar lang niet alles over een matras. Bijvoorbeeld de Polyether SG40 matrassen kunnen wij in niet minder dan 6 verschillende kwaliteiten leveren, terwijl ze allemaal dezelfde aanduiding hebben.

En ding is belangrijk: koop altijd een merk-matras iets duurder dan huismerken maar vaak veel duurzamer! Dus geen goedkoop Chinees, Turks of Oost-Europees schuim en zeker geen giftige containergassen.

Onze matrassen worden gemaakt door ons zelf in Tilburg (100% Nederlandse topkwaliteit!) en door de firma Van Landschoot uit Maldegem in Belgi, die een perfecte prijs-kwaliteit verhouding laat zien en bij ons in de afgelopen jaren bijna klachtenvrij is geweest (6 klachten op 15.000 klanten!) Ook hier geldt onze absolute Laagste Prijs Garantie!

Alle matrassen op deze site kunnen in elke gewenste maat geleverd worden, tenzij anders vermeld.

Bij maatwerk kunt u het beste 1 cm. in de lengte en in de breedte van de bed-binnenmaat aftrekken, zodat het bed goed opgemaakt kan worden: dus bij een bed met een binnenmaat van 125 bij 185 cm. adviseren wij een matras van 124 bij 184 cm.

Klik in de gekleurde balken voor de producten in de betreffende productgroep.
 

Polyether matrassen

 


Polyether matrassen zijn gemaakt van polyetherschuim. Dit schuim is in verschillende dichtheden verkrijgbaar. Dit wordt aangeduid met SG (soortelijk gewicht). Grofweg kan gezegd worden: hoe hoger het SG, hoe hoger de kwaliteit, ondersteuning en duurzaamheid. Vanaf een SG van 40 zijn de matrassen prima bruikbaar voor dagelijks gebruik.

De ventilatie van onze polyethermatrassen is redelijk tot goed te noemen.
De matrassen zijn geschikt voor alle types matrasdragers, ook verstelbare. Bijna alle matrassen hebben een garantie van 5 jaar tegen deuken en kuilen. Wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteiten in dit schuim, niet deuk- en kuilgevoelig.
 


Latex matrassen


Latex matrassen worden gemaakt van 25% natuurrubber waaraan natuuridentiek synthetisch rubber wordt toegevoegd om de levensduur te verlengen.
Latexmatrassen zijn bijzonder goed ondersteunend. De kern is geperforeerd voor ventilatie, omdat natuurrubber van zichzelf niet ventileert of vocht op neemt.
 

NASA-memoryschuimmatrassen

 

Het neusje van de zalm op matrassengebied. Dit schuim reageert niet alleen op druk, maar ook op lichaamswarmte en biedt daardoor een optimale ondersteuning. De memoryfoamlaag wordt ondersteund door pocketvering, polyether of een koudschuimlaag.

Het is overigens hetzelfde materiaal als Slow Recovery Foam, Traagschuim, Draagschuim, Visco-Elastisch schuim, etc. etc.

Een goed matras komt traag terug, helaas is er ook veel nepschuim op de markt dat nauwelijks vertraagd of erg stug is!

Ons eigen merk VandenBerg Exclusive maakt gebruik van het meest exclusieve traagschuim dat verkrijgbaar is, exact hetzelfde schuim als in enkele peperdure topmerken! Door eigen fabricage en geringe marketingkosten ligt de prijs voor dit type matrassen tot wel 2/3 lager! Ingenieus insnijden in het traagschuim zorgt bovendien voor een beter ventilatie en ng betere ondersteuning.

 

 

Koudschuim matrassen

 


Koudschuimmatrassen hebben een opener structuur dan polyether matrassen. Ook is de ondersteuning iets beter en de duurzaamheid iets groter dan bij polyethermatrassen.

Groot voordeel van koudschuim is verder dat schimmels zich niet of nauwelijks kunnen hechten, het materiaal blijft dus langer fris.


Van Landschoot werkt met LongLife TM koudschuim met een superieure ondersteuning en levensduur
VandenBerg Exclusive werkt met anti-bacterieel Protect-Koudschuim, het beste op matrassengebied.

Junior- en babymatrasjes

 


Deze hebben wij in verschillende kwaliteiten. Voor jonge kinderen adviseren wij de hypo-allergene "babyblij" matrasjes, met 13 cm net even dikker, zeer goed ademend en anti-bacterieel, bovendien 40-70% goedkoper dan elders voor vergelijkbare matrasjes.
 

 

Pocketveermatrassen

 


 
Pocketveren zijn per stuk in hoesjes verpakt. Van Landschoot pocketveermatrassen hebben allemaal een zoneverdeling voor een optimale ondersteuning.

De prijsverschillen worden veroorzaakt door de afdeklagen die in verschillende kwaliteiten leverbaar zijn.

Van Landschoot pocketveermatrassen hebben een lange levensduur.
Bij bestelling van een bedbodem bij dit type matras passen wij de bodem aan, zodat deze geschikt wordt als matrasdrager.

Deze fabrikant beschikt sinds kort over de modernste veerdraaimachines van de wereld. Zeer grote duurzaamheid en nauwkeurigheid is daarmee gegarandeerd. 

VandenBerg Exclusive heeft - naast 2 modellen pocketveermatrassen - de nieuwste generatie pocket-stripmatrassen, waarbij 10 pocketstroken in een koud+ traagschuimmatras zijn verwerkt: fenomenale kwaliteit en ligcomfort!
 

Lattenbodems en kussens

 


Lattenbodems zijn er in vele soorten.

De populairste bodem bij ons is de brede planken bodem: een voordelige en zeer solide oplossing, voor kleine kinderen de beste keus

De geveerde bodems hebben als voordeel dat de schouder- en heupverzinking iets beter is.

Boxsprings zijn gevuld met veren of spanlatten met daarop een dunne laag schuim en daarna gestoffeerd.

 
Kussens, vele modellen al vanaf 6,00 met onze absolute topper: het comfort-koudschuimkussen Maxxair, het beste kussen van Nederland! Van 69,95 voor 15,00!

Dekbedden, ook daarin ruime keuze al vanaf 25,00 voor een kwaliteitsdekbed!